Bestuur

Omdat elk kind gelukkig mag zijn...

 

Erwin Hovens – Oprichter en voorzitter

Onder mijn eigen naam ben ik woorddienstbegeleider en uitvaartverzorger van beroep. Meer dan 20 jaar heb ik samen met mijn vrouw Jolanda voor Tjernobyl kinderen gezorgd die voor een gezondheidsvakantie naar Nederland kwamen. In 2016 zijn Jolanda en ik voor de 1e keer naar Nepal gegaan om vrijwilligerswerk te verrichten. Diverse projecten hebben al op steun kunnen rekenen, financieel, maar ook door mee te helpen op de projecten. Denk aan lesgeven, bouwen en toekomstplannen opstellen. In 2018 zijn we in Dadhing – Besi op het platteland van Nepal (tussen Kathmandu en Pokhara) terecht gekomen op een gehandicaptenproject. Aangezien hier weinig voorhanden is, en de omstandigheden erbarmelijk slecht waren, hebben we besloten om samen de Dipa Foundation op te richten. Een project waar kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking verblijven. Nepal wordt jaarlijks minimaal 1 of 2 keer bezocht om de vooruitgang zelf waar te nemen. Elke euro die gedoneerd wordt zal rechtstreeks aan het project worden besteed!

Jolanda Hovens Glavimans – Administratie

Namasté. Ik, Jolanda, ben senior medewerker bij een crematorium en uitvaartcentrum. En zoals Erwin hier boven schrijft heb ik mij jaren ingezet voor kinderen uit Wit-Rusland. Sinds een aantal jaren heb ik mijn hart verpand aan Nepal. De mooie natuur en de vriendelijke mensen. En met name de minder bedeelde kinderen in Nepal draag ik een warm hart toe. Mijn visie: don’t dream your life but live your dream. En onder meer hier door gaat dit project slagen. Ik wil de wereld weer een beetje mooier maken en ik vind dat ieder kind een goede toekomst verdient. Daarom gaan we met dit project een goede basis leggen en deze daarna uitbouwen.

Robert Steegh – Secretaris

Hoi, ik ben Robert. Ik werk in de energiesector als Smart grid architect. Hier ontwerp ik slimme energienetwerken die er voor zorgen dat we als maatschappij over kunnen stappen op duurzame opwek van energie. Toen Erwin mij vroeg om mee te helpen met de stichting heb ik meteen “Ja” gezegd. Ik ken Erwin en Jolanda al jaren en weet dat ze een groot hart hebben. Voor mij is dit de kans om ook buiten mijn werk een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Ik verheug me erop om, samen met mijn gezin, naar Nepal te reizen om mee te helpen met de bouw. Natuurlijk betalen we het vliegticket zelf, want zoals Erwin zegt: alle donaties gaan naar het goede doel.

Paul Bänziger – Penningmeester

Hallo, ik ben Paul en ben werkzaam op een laboratorium dat gelegen is op een grote chemische site in het zuiden van het land. Ik ken Erwin en Jolanda al vele jaren en weet dat ze alle kansarme kinderen een warm hart toedragen. Wij proberen hier op allerlei manieren ons steentje aan bij te dragen. Het was dan ook een kleine moeite om samen met hun deze stichting op te richten, om zo een draagvlak te creëren voor het bouwen aan een beter bestaan voor deze kinderen in Nepal. De omstandigheden waarin ze nu verblijven zijn namelijk zeer schrijnend. Met de opbrengsten van deze stichting kunnen we ze een betere leefomgeving bieden en hoop geven voor de toekomst.

Adres Stichting Dipa Foundation:
Op de Maalberg 7, 6042 LX  Roermond
E-mail: info@dipafoundation.eu
kVk-nummer: 74381172
Bankrekening: NL49 INGB 0008 3367 73