Doneer

Omdat elk kind gelukkig mag zijn...

In verband met de kosten van financiële instellingen bij voorkeur donaties via overboeking naar bankrekening:

NL49 INGB 0008 3367 73 t.n.v. Stichting Dipa Foundation.

Wilt u op een andere manier doneren neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

ANBI Status

We hebben een officiële ANBI Status. De begindatum is 26 maart 2019, en het ANBI nummer 859874047. Wij zijn geen culturele ANBI. Via onderstaande link kunt u onze ANBI status controleren.

https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/

Hoeveel aftrek u krijgt voor uw giften hangt af van het soort gift dat u doet.

U doet een periodieke gift:

Als u minimaal 5 jaar lang een gift in geld of in natura wilt doen, en u heeft voordat u de eerste gift verstrekt een schriftelijke overeenkomst opgesteld, dan mag u het hele bedrag van de gift aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Er geldt geen drempel en geen maximumbedrag voor periodieke giften. U kunt middels onderstaande link van de Belastingdienst kunt u de overeenkomst downloaden.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/overeenkomst_periodieke_giften

Als alles is ingevuld, dient u de overeenkomst voor uw eigen administratie te bewaren.

Indien gewenst kunnen wij uiteraard ook een overeenkomst voor u opstellen.

U doet een gewone gift

Voldoet uw gift aan de voorwaarden voor gewone giften? Dan mag u het bedrag van de gift aftrekken. Er geldt wel een drempel en een maximum voor gewone giften. Het drempelbedrag voor gewone giften is 1% van uw drempelinkomen met een minimum van € 60. Wat u meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. Het drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek. U mag niet meer aftrekken aan gewone giften dan het maximum: 10% van uw drempelinkomen. Hebt u het hele jaar een fiscale partner of kiest u ervoor om het hele jaar als fiscale partners beschouwd te worden? Tel dan de gewone giften van u en uw fiscale partner bij elkaar op. Om de drempel te berekenen, telt u de drempelinkomens van u en uw fiscale partner ook bij elkaar op.

Er is geen overeenkomst nodig voor een gewone gift.